KANARISOTTO




Kana & kanaliemen resepti:

1 kokonainen broileri
vettä
1 porkkana
1 sipuli
5 kpl maustepippuri
5 kpl valkopippuria
4 kpl laakerinlehti

Laita kokonainen broileri kattilaan ja lisää vettä niin että broileri peittyy kokonaan.
Poista reikäkauhan avulla broilerista nouseva lika. Kun likaa ei enään tule broilerista lisää veteen pilkotut porkkana ja sipuli, lisää myös mausteet. Anna hautua noin 1,5 tuntia.
Kun kana on kypsää nosta se pois liemestä. Muista kuitenkin säilyttää liemi, sillä sitä voidaan käyttää risoton teossa.




Risotto resepti:
1/2 dl  oliiviöljyä
50 g salottisipulia, brunoise
50 g porkkana
25 g purjoa
2 dl risottoriisiä
4 dl court-bouillon 1 -lientä (broileriliemi)
1/2 sitruuna
1 dl valkoviiniä
mausteet oman voi lisätä oman maun mukaan.
Itse käytin maustamiseen suolaa, pippuria ja sweet chili -kastiketta.

Freesaa pieneksi leikatut sipuli, porkkana ja purjo.
Lisää nesteet ja riisi. Muista sekoittaa säännöllisesti. Mausta lopuksi.





Sekoita lopuksi broileri ja risotto.






Kommentit